Lief voor je huid

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap brengt op lichamelijk en emotioneel vlak veel verandering met zich mee. De massage is super ontspannend en echt een moment voor je zelf. Even helemaal tot rust komen. Bij de zwangerschapsmassage geven we ook aandacht aan de spieren die ongemak veroorzaken tijdens de zwangerschap. Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust. Door de ontspanning kan je de zwangerschap bewuster beleven en is er minder aanmaak van stresshormonen. De doorbloeding zal verbeteren in je lichaam, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel jou als je kindje. Door een betere bloedcirculatie verlaten afvalstoffen ook sneller het lichaam.

De zwangerschapsmassage kan lichamelijke klachten, zoals pijn in rug en nek, kramp, het vast houden van vocht verlichten. Door de ontspanning kan ook slapen verbeteren, en geestelijke en emotionele spanningen die je eventueel ervaart verminderen. Daarnaast werkt een zwangerschapsmassage kalmerend en geeft het een geluksgevoel.

Tijd voor jezelf én je baby

Wanneer is de massage geschikt?

De zwangerschapsmassage is geschikt vanaf 14 weken zwangerschap.

2e Trimester (3 tot 6 maanden)
Tijdens het tweede trimester zal de foetus sneller groeien en dus ook je buik. De massage is tijdens deze periode vooral gericht op het verlichten van eventuele krampen in je benen en/of pijn in je rug en bekkenpijn. Bovendien kan ook slapeloosheid verminderen door het regelmatig ontvangen van een massage.

3e Trimester (na 6 maanden)
Tijdens de derde trimester helpt de zwangerschapsmassage je om volledig te ontspannen, het lichaam te laten herstellen en je mentaal voor te bereiden op de bevalling en de periode erna. Veel dames houden in deze fase vocht vast. De massage geeft daarom extra aandacht voor de rug, benen en voeten en helpt zo om overtollig vocht af te drijven.

Wanneer geen zwangerschapsmassage!!

Het is altijd een goed idee om eerst met je verloskundige te overleggen voordat je een zwangerschapsmassage neemt. Vooral als je last hebt van een lage of hoge bloeddruk. In geval van trombose, spataderen, hartklachten of koorts wordt een massage meestal afgeraden.

Wil je een zwangerschapsmassage? Kijk dan even bij onze prijzen of neem contact met ons op.

Salon Vathorst

Darthuizerberg 124
3825 BR Amersfoort
Tel: 06–10174813

Salon Bunschoten

Edisonweg 11b
3752 LV Bunschoten-Spakenburg
Tel: 06–10174813

Volg ons

Openingstijden

Maandag
10.00-17.00 / 19.00-21.00

Dinsdag
10.00- 17.00

Woensdag
09:00-17.00 / 19.00-21.00

Donderdag

GESLOTEN

Vrijdag
09.00-14.00

Zaterdag
GESLOTEN

Zondag
GESLOTEN

Nieuwsbrief