IK Skin Perfection

IK Skin Perfection

Bij Elisa schoonheidssalon en lifestyle maken we gebruik van de producten van het merk IK Skin Perfection. Bij de ontwikkeling van haar producten gaat IK Skin Perfection uit van de natuurlijke basis van de huid. Door verschillende factoren kan de huid uit balans raken. Met de producten van IK Skin Perfection wordt de huid in balans gebracht naar een gezonde basis.

Dankzij hoge concentraties actieve werkstoffen en een lage pH-waarde kunnen de producten tot diep in de huid dringen. Zo kunnen verschillende huidproblemen zoals acne, rosacea, eczeem en pigmentatie in de kern worden aangepakt.

De producten van IK Skin Perfection bestaan uit 100% pure, krachtige en organische ingrediënten en zijn vrij van parabenen, mineralen oliën, sulfaten en synthetische geur- en kleurstoffen. De producten worden ontwikkeld volgens het NO-label. Deze producten noemen we daarom ook wel cosmeceuticals.

Cosmeceuticals

Cosmetica producten beperken zich tot de oppervlakte van de huid. We spreken van cosmeceuticals als de werking van cosmeticaproducten tegen farmaceutische grens ligt. Cosmeceuticals hebben een diepe werking in de huid die voorbij de bovenste dode huidlaag gaat.

Minerale oliën

Een gezonde huid moet ademen. Daarom worden er geen minerale oliën zoals paraffine en vaseline gebruikt.

In veel huidverzorgingsproducten worden minerale oliën gebruikt omdat dit de producten crèmige substantie geeft. Minerale oliën leggen een laagje op de huid waardoor de huid wordt afgesloten. Ook trekken ze bacteriën aan die aan de vette substantie blijven plakken.

Een huid die gewend is aan minerale oliën moet ontgiften en weer in balans worden gebracht. Het is dan ook aan te raden met de IK Skin “reset” behandeling te beginnen.

Parabenen

Parabenen zijn chemische conserveringsmiddelen die gebruikt worden om producten langer houdbaar te maken. De meest voorkomende parabenen zijn methylparabeen, ethylparabeen, propylparabeen en buylparabeen. Parabenen worden vaak in verband gebracht met kanker en verstoren de hormoonhuishouding.

De producten IK Skin Perfection zijn na opening 6 tot 9 maanden houdbaar. De houdbaarheid wordt verlengt door gebruik te maken van natuurlijke ingrediënten zoals kaliumzout van lijsterbes, benzoëzuur, bessen en de zachte vette alcoholen.

Sulfaten

Sulfaten zorgen ervoor dat een product schuimt en reinigt. Ze lossen vet op maar zijn erg agressief en irriterend voor de huid. Door sulfaten breekt de huid eigen beschermlaag af en droogt de huid uit waardoor het droog en trekkerig aanvoelt. De huid reageert hierop door meer talg aan te maken waardoor de huid steeds vetter wordt, maar toch droog aanvoelt.

IK Skin Perfection maakt gebruik van ‘groene’ olie waardoor de huid herstelt en in balans wordt gebracht.

Salon Vathorst

Darthuizerberg 124
3825 BR Amersfoort
Tel: 06–10174813

Salon Bunschoten

Edisonweg 11b
3752 LV Bunschoten-Spakenburg
Tel: 06–10174813

Volg ons

Openingstijden

Maandag
10.00-17.00 / 19.00-21.00

Dinsdag
10.00- 17.00

Woensdag
09:00-17.00 / 19.00-21.00

Donderdag

GESLOTEN

Vrijdag
09.00-14.00

Zaterdag
GESLOTEN

Zondag
GESLOTEN

Nieuwsbrief