7 oktober 2021
Door Astrid
7

Begin met lezen

 

Reinigen van je huid

Waarom is het belangrijk om je huid 2x daags te reinigen, is een speciaal reinigingsproduct nodig en is alleen water niet voldoende.

Waarom reinigen van je huid

Reiniging van je huid is de belangrijkste stap bij het verzorgen van je huid die niet mag worden overgeslagen. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen en mag een routine worden, net als bv tandenpoetsen. Je reinigt je huid ’s avonds niet alleen om make-up te verwijderen maar de huid vangt ook invloeden van buiten af op. Denk daarbij aan uitlaatgassen, sigarettenrook en we zitten meerdere keren per dag met vieze handen aan ons gezicht.

Ook ruimt je lichaam afvalstoffen op, zoals talg wat door de poriën naar buiten wordt geduwd waardoor een vettig laagje ontstaat. Haal je dit niet weg dan wordt de huid onzuiver en ontstaan er puistjes .

Maar ook zweet droogt als een vuil laagje op, dit gebeurt ook bij nachtelijk zweten en kan bij de overgang nog extremer zijn. En wist je dat je kussen voor een derde uit bacteriën bestaat? Het is dan ook mijn advies je kussen zeker eens in de drie maanden op 60 graden te wassen. Bij acne is de favoriete slaapkant van het gezicht erger dan de andere kant. Ook na het slapen is het daarom belangrijk om vuil en afvalstoffen van de huid te verwijderen.

Elisa schoonheidssalon, reiniging, peeling,masker,spa salonnepro

 

Waarom niet reinigen met alleen water

Reinigen met alleen water is niet voldoende, daarvoor is een tussen stof nodig. Een reinigingsproduct ontdoet je huid van talg en vuilresten. Maak je je huid niet schoon dan blijft een crème op dat vuil liggen en kan zijn werk niet doen. Zonde van de crème en er zal duidelijk veel minder resultaat behaald worden.

Wassen met water en eventueel zeep tast de pH-waarde (zuurgraad) van je huid aan en verwijdert de beschermlaag waardoor je huid uitdroogt, trekkerig aanvoelt en kwetsbaar wordt. Het herstellen van de zuurgraad duurt een paar uur en in die tijd neemt je huid niet veel op. De reinigingsproducten van Spa salonnepro en IK Skin Perfection zijn ontwikkeld om de huid mild te reinigen en de Ph-waarde direct op peil te brengen. 

Een goede reiniging is dus de eerste stap naar huidverbetering, een mooie frisse huid en deze klaar te maken voor de volgende stap.

Waarom geen sulfaten

Sulfaten, waar een product lekker van gaat schuimen, zijn reinigende stoffen die vet oplossen, maar zijn ook erg agressief voor je huid. Sulfaat-houdende producten breken het huid eigen beschermlaagje af en drogen de huid sterk uit. Met name de huid die van zichzelf al droog is, voelt door sulfaten extra droog en trekkerig aan. Maar ook een vette huid die agressief gereinigd wordt met sulfaten reageert met meer talg aanmaak en wordt daardoor juist vetter.

Silk, Foam, Scrub van IK Skin Perfection

 

Het belang van 100% natuurlijke reiniging:

Een goede reiniger is zuurgraad herstellend en zorgt ervoor dat je huid direct weer in balans is zodat een crème, serum of masker gelijk zijn werk kan doen.

De reinigers van Spa salonnepro en IK Skin Perfection zijn 100% natuurlijk en bevatten geen giftige synthetische stoffen.

De huid neemt alle stoffen die wij opsmeren op en deze dringen ook ons lichaam binnen, dit gebeurt binnen 26 seconden dus schadelijke stoffen willen we zoveel mogelijk vermijden. Synthetische stoffen zoals parfums, parabenen, olie en alcohol worden niet herkend door ons lichaam en hopen zich op in de lever, deze moet weer hard aan het werk om te ontgiften om te voorkomen dat we ziek worden. Tevens brengen synthetische stoffen hormonen uit balans en dat is juist wat we niet willen. Ik vind het dus heel belangrijk dat alle producten in de salon geen synthetische toevoeging hebben maar puur natuur zijn.

Wat doet een scrub en wat is een lysing

Als de huid goed gereinigd is kan je je huid thuis een diepere reiniging geven door 1 tot 2 keer per week een scrub te gebruiken.

Een scrub verwijdert de dode huidcellen waardoor producten zoals cremes, serums of masker nog dieper in de huid hun werk kunnen doen voor een optimaal resultaat. Ook stimuleert een scrub de doorbloeding en zorgt dat de huid soepel blijft en heerlijk zacht aanvoelt.

Er zijn 2 manieren om thuis de dode huidcellen te verwijderen, middels een scrub of een lysing.

De scrubs van Spa salonnepro en IK Skin Perfection zijn beide ook als lysing te gebruiken!!

Hoe werkt Scrub

Breng een bolletje scrub aan en verdeel dat over je gezicht, maak roterende bewegingen, zachtjes masserend. Je voelt de korreltjes waardoor de dode huidcellen loskomen. Gebruik altijd een scrub met zachte korreltjes. Als de scrub droog aanvoelt of het korreltje te grof doe er dan een beetje water bij om de scrub zachter te maken.

Hoe werkt Lysing

Heb je een dunne huid , gevoelige huid, actieve acne of eczeem dan is het beter om de scrub als een lysing te gebruiken. In de crème van de scrub zitten eiwitsplitsende enzymen die er ook voor zorgen dat de dode huidcellen loslaten maar dan op een milde manier.

Breng de scrub aan als een masker en laat deze 10 minuten intrekken. Verwijder de scrub met een zachte doek (washandje) met lauwwarm water en sluit af met een toner om de zuurgraad te herstellen en de huid af te sluiten.

Welke Reinigingsproducten 

Bij Elisa schoonheidssalon werken we met de 100% natuurlijke producten van Spa salonnepro en IK Skin Perfection.

Er zijn verschillende soorten producten om je huid te reinigen en zo is er voor elke huid een goede combinatie te krijgen. Cleansers voor verschillende huidtypen, maar voor de liefhebbers ook Wasgels en als afsluiting van de reiniging zijn er Toners.

Wil je nog een stapje verder gaan en je huid extra verwennen zijn er heerlijke scrubs.

Wil je weten welke reiniging het beste bij jouw huid past, dan ben je van harte welkom bij Elisa schoonheidssalon voor advies en samen te werken aan huidverbetering.

1 Reactie

  1. Wilma van As

    Hoi Astrid,

    Wat een goede blog met informatie, duidelijke uitleg !
    En ook belangrijk dat jij hele fijne producten hebt die de huid goed verzorgen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer interessant nieuws

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Elisa

Contact

Prijzen

Over de salon

Privacy Statement

Algemene Voorwaarden

Behandelingen

Huidverzorging

Huidverbetering

Wimperlift

Microneedling

Bio Pulse Therapy

Fruitzuurpeeling

Handreflex massage

Lifestyle

Loveli

Darthuizerberg 124,
3825 BR Amersfoort

Openingstijden
Maandag t/m donderdag
09:00 – 17:00 / 19.00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 14:00

Tel: 06 – 10 17 48 13